Omgeving

De uitgestrekte natuur van de Achterhoek leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten door de gezellige dorpjes, statige kastelen en bossen. Met de Gorsselse heide, De Witte Wieven, De Berkelzomp en de dikste eik in de buurt hoeft u zich nooit te vervelen.

   

                      

Lochem

... is zeker ook een bezoekje waard. In het gezellige centrum kunt u een groot aantal cafe's en restaurants vinden. Hier en daar kunt u sporen van het middeleeuwse verleden vinden in de vorm van oude gevels en grachten. Lochem heeft tientallen eeuwenoude gebouwen die voor een groot gedeelte aan de historische Kleine Markt liggen. Lochem staat ook bekend voor zijn openluchttheater, waar's zomers popconcerten, klassieke concerten en openluchtspelen worden gehouden.

Er wordt ook van alles georganiseerd: van piratenavontuur tot Asperge lunch! Hier is altijd wat te doen en de mooie omgeving  van Lochem is een Walhalla voor fietsers en wandelaars. Het heuvelachtige gebied rond om Lochem herbergt vele verrassingen. Er zijn prachtige landgoederen, romantische theetuinen en unieke vergezichten, wijngaarden... en nog veel meer!

Voor meer informatie kijk op:  www.vvvlochem.nl

   

Hanzestad Deventer

... is een bezienswaardige stad met een monumentaal centrum en één van de vijf oudste steden van Nederland. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. Deventer heeft een aantal karakteristieke evenementen, zoals de grootste boekenmarkt van Europa of het buitentheaterfestival "Deventer op Stelten". Het festival vindt dit jaar plaats 7 t/m 9 juli en biedt 3 dagen lang verrassende kunst en cultuur, spektakel op hoog niveau en theater op stelten.

Gelijktijdig met Deventer Op Stelten vindt in het Worp-plantsoen het festival Hoogtevrees plaats. Kom tot rust en geniet van een bij-zondere mix van muziek en theater.

Hoogtevrees

Het oudste stadpark van Nederland ademt een betoverende sfeer uit en is voor het vierde jaar de thuisbasis van Hoogtevrees. Een plek waar men tot rust kan komen, de drukte kan ontsnappen en kan genieten van een bijzondere mix van muziek en theater. Hoogtevrees is onderdeel van Deventer op Stelten, waar jaarlijks meer dan 100.000 mensen op af komen. Hoogtevrees vrijdag 7 juli: hosted by Borrelnoot: Linde Schöne, K1 Kerbusch, Paul Sinha, Adje (Adjedonnie) – Borrelnoot Hiphop en R&B afterparty met Dj Abstract, Wantigga en Vieze Vedi in Het Burgerweeshuis. Hoogtevrees zaterdag 8 juli: André Brasseur, Giant Tiger Hooch, Tricklebolt, Jo Goes Hunting, Altın Gün, Bob Log III – afterparty in het Burgerweeshuis met 70’s/80’s dansavond Boogie Nights. Hoogtevrees zondag 9 juli: Sheesham Lotus & 'Son, Het Zesde Metaal, DAAU.

Maar ook in de winter heeft Deventer iets te bieden: Bezoek in december het Dickens Festijn. Tijdens het festijn is de oude binnenstad voor een belangrijk deel ingericht in 19e-eeuwse stijl en wordt het bevolkt door personages uit de verhalen van Charles Dickens.

www.deventer.info     

                      

  

Agenda juli

Za. 1 juli: Trekkerslep Diepenveen

Za. 1 juli: Undercover op de Brink

Zo. 2 juli: Koopzondag

Zo.2 juli: Rendez Vous; Jazz op het Grote Kerkhof

7 t/m 9 juli: Deventer Op Stelten en festival Hoogtevrees

Zo. 9 juli: Koopzondag

Za. 15 juli: Zaterdagmiddag concert; Organist Jan Kleinbussink

Zo. 16 juli: Zeldzaam mooi festival

Zo. 16 juli: Rendez Vous; Engelse muziek

Di. 18 juli: EK voetbal, Oostenrijk - Zwitserland

Vr. 21 juli: EK voetbal, Zweden - Rusland

21 t/m 23: Foodfestival Eten op rolletjes

Zo 23 juli: Rendez Vous; Amerikaanse muziek

Ma. 24 juli: EK voetbal, Noorwegen - Denemarken Do.

27 juli: EK voetbal, Schotland - Spanje

Hanzestad Zutphen

... heeft een rijke historie en dat is nu nog te zien: grote koopmanshuizen, pakhuizen en delen van stadsmuren. Een bijzondere blikvanger is de Walburgiskerk. Bij de kerk is de Librije, een oude kettingbibliotheek gevestigd. De vele torens en kerken bepalen het stadsgezicht en vormen de skyline van Zutphen. Daarom wordt Zutphen ook wel Torenstad genoemd. Deze middeleeuwse stad biedt naast een bijzondere architectuur ook een aantrekkelijke mix van winkels, evenementen en cultuur. 

Iedere zomer worden op vier opeenvolgende woensdagen de zomerfeesten gehouden, met muziekpodia door het gehele centrum. Op de derde zondag van september vindt het Chocoladefestival plaats. Tijdens dit festival zijn er demonstraties van bonbonmaken, koken, schilderen en beeldhouwen met chocolade. Dit alles wordt omlijst met muziek en optredens van verschillende artiesten.

www.inzutphen.nl

 

                      

Gorssel

... groene kern tussen de twee oude Hanzesteden Deventer en Zutphen. Gelegen langs de IJssel en aan de rand van uitgestrekte bossen en het coulisselandschap van de Achterhoek. De prachtige en gevarieerde omgeving van Gorssel is rijk aan fraaie kastelen en landgoederen en allezins de moeite waard om per fiets of wandelend te verkennen. De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied met een bijzondere flora en fauna. Wandelen op de heide kan organisiert, maar natuurlijk kunt u de heide ook zelf afstruinen.

U kunt vanuit Gorssel ook met een fiets- en voetveer, over de IJssel, naar Wilp.

Wilt u cultuur snuiveren? In Gorssel is het grootste museum voor Nederland Realisme gevestigd - museum MORE. Er zijn werken te zien van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar, waaronder de grootste collectie van de magisch-realist Carel Willink.  www.museummore.nl

Für mehr informatie kijk op:  www.gorssel.nl