Menu
Online boeken

Fietsen en wandelen

De camping bevindt zich in één van de meest populaiere fietsgebieden van Nederland en is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige en eindeloos lange fiets- en wandeltochten. U kijkt uw ogen uit!

De uitgestrekte natuur van de Achterhoek is ideaal om te fietsen en te wandelen en leidt u door pittoreske dorpjes en bossen, langs prachtige herenhuizen en landgoederen. Hier vindt u een fietsroutenetwerk van bijna 1.500 kilometer lang. Er zijn ruim 330 fietsknooppunten, waarmee u zelf heel veel verschillende fietsroutes kunt samenstellen.

Wandelen is zo’n activiteit die je het hele jaar kunt doen. Vooral in de Achterhoek! In de lente en zomer zoek je verkoeling langs een beek of in het bos en in de herfst geniet je van de prachtige herfstkleuren. En dankzij het overzichtelijke wandelrutenetwerk van ruim 3.000 kilometer kunt u uitgebreide wandelingen gaan maken en is het ook nog eens heel eenvoudig om je weg te vinden in de Achterhoek. Alle wandeltochten leiden langs mooie natuur, cultuur en historische monumenten. 

Op het digitale routeportal vind je de mooiste wandelroutes  door de Achterhoek.

Op het landgoed van Kasteel Verwolde in Laren (Gld.) staat één van de bekendste bomen van Nederland. De 'Dikke Boom', een echte zware jongen met een hoogte en een kroonbreedte van 25 meter en een stamomvang van ongeveer 770 cm. Het is dan ook de dikste eik van Nederland. Verder op langs het "Bijzondere bomenpad", waar de bezoekers vrij kunnen op wandelen, staat ook een opmerkelijke Himalayaden (Pinus wallichiana).

Maar ook bij een wandeling over de Gorsselse Heide of een vaart met de Berkelzomp hoeft u zich nooit te vervelen.

Komt u de Achterhoek ook ontdekken? Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden of op zoek naar fiets- of wandelkaarten? Kom dan gerust eens langs bij onze receptie. Wij laten u graag de mooiste routes zien.

Wij hebben enkele fiets- en wandelroutes - vanaf de camping - voor u op een rij gezet:

 

Fietsroutes:

 

Of kom eens mountainbiken in de Achterhoek en Overijssel! Mountainbiken is een sportieve uitdaging voor velen.

MTB route Lochem 

De totale lengte van de route is zo'n 90 kilometer, maar de route kan op verschillende plekken worden ingekort tot kortere lussen.

 • Gorsselse Heide (25 kilometer) 
 • - Startplaats: De Zessprong, Dortherdijk 6 in Joppe
 • Lus 2: Traject 't Waliën (18 kilometer)  
 • - Startplaats: CR De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10 in Almen
 • Lus 3: Traject Het Grote Veld (20 kilometer)    
 • - Startplaats: Recreatiepark Ruighenrode, Croissanterie De Eekhoorn, Ploegdijk 2 in Lochem
 • Lus 4: Traject Lochemse Berg ( 27 kilometer) 
 • Startplaatsen:
 • - HR Bon'Aparte, Lochemseweg 37 in Lochem-Barchem                     
 • - HCR In De GroeneJager, Ruurloseweg 2 in Barchem                     
 • - CR Kerkemeyer, Ruurloseweg 51 in Borculo (gemarkeerde aanfietsroute via museum Lebbenbrugge naar hoofdroute)

MTB route Holten

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes.
Plaats: Holten
De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten. Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 Km, of om vanaf de weg Raalte Nijverdal terug te gaan dit is 30 KM.
De Route heeft een lengte van 30 kilometer. De route is aaneengesloten te rijden met de paarse route (18 kilometer) in Hellendoorn.
Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
Kijk hier voor de volledige beschrijving 
 

Wandelroutes:

Ommetje Harfsen  (7 km)

Start: F 
Vanaf de camping ga je linksaf, blijf 40 m op de Jufferdijk; steek over op een zandpad met fietspad (Jufferdijk) en volg deze weg. 

Je passeert huisnummer 5 aan je rechterhand en blijft rechtdoor lopen. Je passeert een veld aan je rechterhand. Op de hoek van het veld ga rechtsaf, een grazig pad. Vanaf hier ben je op de route.

Gorsselse Heide-Joppe-Kring van Dorth

 

Omgeving overzicht