Menu
Online boeken

Lochem

Lochem

De stad Lochem is zeker een bezoek waard. In het gezellige centrum vindt u een groot aantal cafés en restaurants. Hier en daar vindt u nog steeds sporen van het middeleeuwse verleden terug in de vorm van oude gevels en kanalen. De meeste historische gebouwen zijn te vinden op de kleine markt in het stadscentrum. Lochem staat ook bekend om zijn openluchttheater. Zomers worden hier popconcerten, klassieke concerten en openluchtspelen gehouden. Dit moet u eens beleeft hebben.

Er wordt van alles georganiseerd: van het eten van asperges tot een piratenavontuur. Er is altijd wel iets te doen en de prachtige omgeving van Lochem is een walhalla voor fietsers en wandelaars.

Het heuvelachtige gebied rond Lochem heeft veel verrassingen. Er zijn prachtige landgoederen, romantische theetuinen, unieke uitzichten, wijngaarden ... en nog veel meer.

Jaarlijks organiseerd Lochem de Landstad Lochem Fair. De Landstad Lochem Fair is een grote, sfeervolle Fair in de hele binnenstad. De thema’s zijn: lifestyle, food, streekproducten, brocante en muziek. Er zal op diverse plaatsen live muziek te horen zijn, er is een speciaal kinderplein, de kunstzinnigen onder ons kunnen hun hart ophalen en er is actie en interactie. Verder zullen regionale ondernemers hun streekproducten tonen en laten proeven. Al met al een dag voor jong en oud.

 

Joppe

Het piepkleine buurtschap Joppe heeft zijn eigen kerk. 

De Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming is een rooms-katholieke kerk. De kerk is in de jaren 1866 - 1868 gebouwd in opdracht van baron E.A. van Hövell tot Westerflier, destijds bewoner van Kasteel 't Joppe. Van Hövell tot Westeflier had H.J. Wennekers opdracht gegeven tot het ontwerpen van een kerk. Wennekers had een neogotische kerk ontworpen bestaande uit een beuk, die geplaatst werd in de bossen van Joppe nabij het spoor van Zutphen naar Deventer.

 

Omgeving overzicht