Menu
Online boeken

Fietsen, mountainbiken en wandelen

De camping bevindt zich in één van de meest populaiere fietsgebieden van Nederland en is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige en eindeloos lange fiets- en wandeltochten. U kijkt uw ogen uit!

De uitgestrekte natuur van de Achterhoek is ideaal om te fietsen en te wandelen en leidt u door pittoreske dorpjes en bossen, langs prachtige herenhuizen en landgoederen. Hier vindt u een fietsroutenetwerk van bijna 1.500 kilometer lang. Er zijn ruim 330 fietsknooppunten, waarmee u zelf heel veel verschillende fietsroutes kunt samenstellen.

Wandelen is zo’n activiteit die je het hele jaar kunt doen. Vooral in de Achterhoek! In de lente en zomer zoek je verkoeling langs een beek of in het bos en in de herfst geniet je van de prachtige herfstkleuren. En dankzij het overzichtelijke wandelrutenetwerk van ruim 3.000 kilometer kunt u uitgebreide wandelingen gaan maken en is het ook nog eens heel eenvoudig om je weg te vinden in de Achterhoek. Alle wandeltochten leiden langs mooie natuur, cultuur en historische monumenten. 

Op het digitale routeportal vind je de mooiste wandelroutes  door de Achterhoek.

Op het landgoed van Kasteel Verwolde in Laren (Gld.) staat één van de bekendste bomen van Nederland. De 'Dikke Boom', een echte zware jongen met een hoogte en een kroonbreedte van 25 meter en een stamomvang van ongeveer 770 cm. Het is dan ook de dikste eik van Nederland. Verder op langs het "Bijzondere bomenpad", waar de bezoekers vrij kunnen op wandelen, staat ook een opmerkelijke Himalayaden (Pinus wallichiana).

Maar ook bij een wandeling over de Gorsselse Heide of een vaart met de Berkelzomp hoeft u zich nooit te vervelen.

Komt u de Achterhoek ook ontdekken? Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden of op zoek naar fiets- of wandelkaarten? Kom dan gerust eens langs bij onze receptie. Wij laten u graag de mooiste routes zien.

Wij hebben enkele fiets- en wandelroutes - vanaf de camping - voor u op een rij gezet:

 

Fietsroutes:

 

Of kom eens mountainbiken in de Achterhoek en Overijssel! Mountainbiken is een sportieve uitdaging voor velen.
Sportief genieten in de buitenlucht:  outdoorachterhoek.nl
 

MTB route Lochem 

De totale lengte van de route is zo'n 90 kilometer, maar de route kan op verschillende plekken worden ingekort tot kortere lussen.

 • Gorsselse Heide (25 kilometer) 
 • - Startplaats: De Zevensprong, Dortherdijk 6 in Joppe
 • Lus 2: Traject 't Waliën (18 kilometer)  
 • - Startplaats: CR De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10 in Almen
 • Lus 3: Traject Het Grote Veld (20 kilometer)    
 • - Startplaats: Recreatiepark Ruighenrode, Croissanterie De Eekhoorn, Ploegdijk 2 in Lochem
 • Lus 4: Traject Lochemse Berg ( 27 kilometer) 
 • Startplaatsen:
 • - HR Bon'Aparte, Lochemseweg 37 in Lochem-Barchem                     
 • - HCR In De GroeneJager, Ruurloseweg 2 in Barchem                     
 • - CR Kerkemeyer, Ruurloseweg 51 in Borculo (gemarkeerde aanfietsroute via museum Lebbenbrugge naar hoofdroute

 

MTB route Gorsel-Zuid en Gorssel-Noord

De route zuid heeft een lengte van 18,2 kilometer en de route noord een lengte van 11 km.

Gorssel zuid: gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Vanaf de camping heeft de route een totale lengte van ca. 24 km:

- Camping linksaf; steek over en volg de zandpad tot aan het einde

- sla rechtsaf... Reeverweg; blijf deze weg ca. 1,8 km volgen (T-splitsing)

- sla linksaf... Koekoekweg; na 400 meter bereik je de Deventerdijk en zit je op route. 

Gorssel noord: gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Vanaf de camping heeft de route een totale lengte van ca. 19 km:

- Camping rechtsaf tot aan de kruising en linksaf (Oude Larenseweg) richting knooppunt 28.

- na 2 km bereik je knooppunt 28 en ga je linksaf richting knooppunt 58; alsmaar rechtdoor fietsen tot knooppunt 32 (bij de Zevensprong, Dortherdijk 6, Joppe). Nu zit je op de route.

De mountainbikeroute Gorssel-Zuid en Gorssel-Noord zijn gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Dit natuurrijke gebied vind je in de Gelderse Achterhoek tussen Zutphen, Borculo, Zelhem en de grens met Overijssel met in totaal een oppervlakte van 42.000 hectare. De omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

De mountainbikeroute Gorssel-Zuid gaat door de prachtige bossen en heide tussen Almen, Eefde en Gorssel. De route bestaat uit een goede mix van zand- en gravelwegen waarop snelheid gemaakt kan worden en uitdagende singletracks. De route maakt onderdeel uit van het MTB netwerk Achterhoek. In het zuiden is de route te combineren met de route van Zutphen (Blauw, 12 kilometer) en Vorden (Rood, 29 kilometer). De markering van de verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden.

De mountainbikeroute Gorssel-Noord gaat door de bossen in de omgeving van Joppe en Gorssel. De route loopt veel over zand- en gravelwegen. De route leent zich daarom het uitstekend om te fietsen met een gravelbike. De route is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers. Ook voor de fanatieke mountainbikers zitten er zeer uitdagende stukken in de route. De route voert door een fraai bosrijk landschap.

Beide routes zijn met elkaar te combineren. 

 

MTB route Holten

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes.
Plaats: Holten
De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten. Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 Km, of om vanaf de weg Raalte Nijverdal terug te gaan dit is 30 KM.
De Route heeft een lengte van 30 kilometer. De route is aaneengesloten te rijden met de paarse route (18 kilometer) in Hellendoorn.
Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
Kijk hier voor de volledige beschrijving.
 

Wandelroutes:

Ommetje Harfsen  (7 km)

Start: F 
Vanaf de camping ga je linksaf, blijf 40 m op de Jufferdijk; steek over op een zandpad met fietspad (Jufferdijk) en volg deze weg. 

Je passeert huisnummer 5 aan je rechterhand en blijft rechtdoor lopen. Je passeert een veld aan je rechterhand. Op de hoek van het veld ga rechtsaf, een grazig pad. Vanaf hier ben je op de route.

Gorsselse Heide-Joppe-Kring van Dorth

 

Omgeving overzicht