Menu
Online boeken

Zutphen

Zutphen is een prachtige stad met een rijke historie. De grote koopmanshuizen, pakhuizen en delen van stadsmuren laten dit zien. Een bijzondere blikvanger is de Walburgiskerk. Hier is de enige overgebleven kettingbibliotheek van Nederland uit 1561 gevestigd: de Librije. Door de vele torens en kerken wordt Zutphen ook wel de Torenstad genoemd.

Houdt u niet zo van cultuur? U kunt ook in Zutphen terecht voor een aantrekkelijke mix van winkels en evenementen.

Zo worden hier o.a. de Zomerfeesten en het Chocoladefestival georganiseerd.

 

Evenementen 2021:

- zomerfeesten:                    nog niet bekend

   muziekfeest, met verschillende podia verspreid door de binnenstad

- Zutphense Boekenmarkt:   nog niet bekend

De markt is overzichtelijk en (gratis) toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. De boekenmarkt kenmerkt zich door kleinschaligheid en professionaliteit en biedt en gevarieerd aanbod aan tweedehands- en antiquarische boeken en ander drukwerk als prenten, kaarten, reisgidsen enz. én literaire T-shirts. ’s Middags zal ter ere van de markt een carillonconcert van één uur gegeven worden vanuit de Wijnhuistoren. ­­Kwaliteit, verscheidenheid en een goede sfeer, daar gaat het om. De locatie van de markt is GROENMARKT plus een stukje Marspoortstraat in Zutphen.

Beethoven - Festival:          nog niet bekend

Beethoven de componist staat bekend als revolutionair en vernieuwer in historisch perspectief. Beleef de sfeer van het Wenen van 1815 op meerdere locaties in de historische binnenstad van Zutphen. Een uniek festival rond de muziek, de persoon en de betekenis van Ludwig van Beethoven.  

 - Brocante Markt:                 nog niet bekend

-  Kunst aan de IJssel:          nog niet bekend

Zo’n 100 kramen met kunst tijdens Kunst aan de IJssel in Zutphen. De vele kunstuitingen die er te zien zijn, variëren van schilderkunst tot textielkunst en edelsmeedkunst, naast keramiek en beeldhouwwerk. Op deze jaarlijkse kunstmarkt op 't s-Gravenhof wordt niet alleen tentoongesteld, maar ook verkocht.

- Kermis:                               nog niet bekend

- Chocoladefestival:             nog niet bekend

Beleef het Chocoladefestival Zutphen met chocolade in al haar vormen en maten. De historische binnenstad staat bol van de activiteiten voor jong en oud waarbij chocolade centraal staat. Er zijn demonstraties bonbons maken, koken met chocolade, schilderen met chocolade, chocoladebier proeven, kunstwerken van chocolade, rondvaarten in een fluisterboot, chocolade fondue, mode show, poppentheater, kinderactiviteiten, muziek en nog veel meer.

 

Omgeving overzicht